F.M. Dostojevski,Marko Fondse's Aantekeningen uit het dodenhuis (L.J. Veen klassiek) (Dutch PDF

By F.M. Dostojevski,Marko Fondse

ISBN-10: 9020414801

ISBN-13: 9789020414806

In 1849 werd Fjodor Dostojevski veroordeeld tot vier jaar dwangarbeid in Siberië vanwege zijn politieke activiteiten. Het boek dat hij hier na zijn vrijlating over schreef – mede gebaseerd op aantekeningen die hij het kamp uit wist te smokkelen – was once het eerste ooggetuigenverslag van het Russische gevangeniswezen. Het staat vol indringende beschrijvingen van de schokkende toestanden in het kamp, van gewelddadige lijfstraffen, ontsnappingspogingen, onderlinge ruzie en verraad, maar ook van luchtige momenten en blijken van vriendschap. 'Aantekeningen uit het dodenhuis' verscheen in 1862 en vestigde Dostojevski’s naam als schrijver. In die vier jaar opsluiting zit bovendien de kiem van zijn hele oeuvre, in het bijzonder van 'Misdaad en straf'.

Show description

Read or Download Aantekeningen uit het dodenhuis (L.J. Veen klassiek) (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Survival (Dutch Edition) - download pdf or read online

Het maakt niet uit wat ik doe of niet doe. Maakt niet uit hoe ik mijn top doe. Er is iets met me waardoor niemand van me kan houden. Wist ik maar wát. Op kamp met jongeren die je nog nooit hebt gezien. Liesbeth kan niets vreselijkers bedenken. Maar haar moeder heeft het al geregeld. Dus Liesbeth gaat.

John Brockman's Machines die denken (Edge.org) (Dutch Edition) PDF

De komst van kunstmatige intelligentie is al decennialang een bron van fascinatie en angst. Het is een rijke voedingsbodem voor vele boeken en movies, en wetenschappers en ondernemers stoppen er veel tijd en geld in. Dankzij technologische ontwikkelingen van de afgelopen vijf jaar lijken de ‘denkende machines’ steeds meer onderdeel van onze maatschappij te worden.

Download e-book for iPad: Kaas & bier (Dutch Edition) by Ben Vinken,Michel Van Tricht,Joris Luyten

Culinair vuurwerk met bier en kaas voor levensgenieters Na hun eerste boek (2011) zaten Ben Vinken en Michel Van Tricht niet stil. Ze werden veel gevraagd voor proeverijen met bier en kaas en bleven zo involved met elkaar. Ze verfijnden hun kennis en doken start 2015 weer in het atelier van Michel voor een nieuw boek.

Additional info for Aantekeningen uit het dodenhuis (L.J. Veen klassiek) (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Aantekeningen uit het dodenhuis (L.J. Veen klassiek) (Dutch Edition) by F.M. Dostojevski,Marko Fondse


by Michael
4.2

Rated 4.85 of 5 – based on 4 votes